Logistiek

Magazijnfuncties

De luchtvrachtafhandelaar (cargo handler), de magazijnier en de truckchauffeur zorgen voor ontvangst, opslag, verpakking, labeling en vervoer van de goederen van en naar de verschillende zones op de luchthaven.
Voor de job van heftruckchauffeur is een speciaal attest vereist.

Laden en lossen

De ramphandler, de sorteerder, de bagagist en de chauffeur zorgen voor de voorbereiding en het transport van bagage en vracht naar, van en in het vliegtuig. Zij doen dit op veilige manier, samen met het ondersteunend personeel.

Logistiek bediende

De logistiek bediende verwerkt de administratieve documenten met betrekking tot de afhandeling van luchtvracht, expeditie, koerier- of expressdiensten, inclusief een strikte opvolging (tracing) en rapportering..

Manifest bediende

De bediende luchtvracht zorgt voor de opmaak van transport-, import-, export- en douane-documenten, in nauwe samenwerking met de klant of leverancier, de commerciĆ«le dienst, de reservatie- en dispatchingafdeling, inclusief een strikte opvolging (tracing) en rapportering.

Ondersteunend personeel

Bij de ramphandling voor passagiers- en vrachtvliegtuigen zorgt ondersteunend personeel ondermeer voor bird control, marshalling (seingever), cleaning, de-icing en brandstoflevering.

Management

Een luchtvaartlogistiek bedrijf wordt operationeel geleid door een logistiek manager, bijgestaan door team-leaders en supervisors, met bijzondere aandacht voor reglementering, optimalisatie, integrale kwaliteit en veiligheid.