ABACO Modules

Module 1: De inleiding

Van de inleiding kon je al een klein stukje bekijken in de demo. Deze module is een eerste kennismaking met de luchtvaartsector en bespreekt de geschiedenis, luchtvaart algemeen en waarom je zou kiezen voor luchtvracht.

Klik hier om naar module 1 te gaan.

Module 2: De organisaties en wetgeving

In deze module bespreken we de verschillende instanties die de regel-en wetgeving omtrent de luchtvaart bepalen. We bespreken internationale, Europese en Nationale instanties.

Klik hier om naar module 2 te gaan.

Module 3: De logistieke luchtvrachtketen

In module 3 wordt het verloop van een zending gevolgd doorheen de logistieke luchtvrachtketen. We volgen een pakje vanaf de afzender tot bij de ontvanger en bespreken kort de verschillende schakels. Deze schakels komen meer uitgebreid aan bod in de volgende modules. In deze module bespreken we ook al enkele belangrijke thema’s uit de luchtvaart. Onder andere de Incoterms, imp-codes, TACT- tarificatie,…

Klik hier om naar module 3 te gaan.

Module 4: De shipper

In deze module komen de taken van de shipper of afzender aan bod. Net als de documenten die een shipper in orde moet brengen om een zending met het vliegtuig te verzenden.

Klik hier om naar module 4 te gaan.

Module 5: De expediteur

In module 5 hebben we het over de taken van de expediteur. En vooral ook over de documenten die een expediteur moet opstellen. Om het totaal plaatje te begrijpen, volg je best hierna ook module 6 over de douane.

Klik hier om naar module 5 te gaan.

Module 6: De douane

Wist je dat de douane zelf geen documenten opstelt? De douane keurt wel de documenten goed. Bekijk deze module om meer te weten te komen over de taken van de douane.

Klik hier om naar module 6 te gaan.

Module 7: De luchthaven

Vraag jij je af welke onderdelen je terug kan vinden op een luchthaven? Wat juist een apron of terminal is?
Volg dan deze module!

Klik hier om naar de module te gaan.

Module 8: De Afhandelaar

Module 8 is de meest uitgebreide module en bespreekt alle taken van de afhandelaar. Warehousing, ramphandling en de administratieve stroom komen aan bod. Daarnaast hebben we het in deze module ook over veiligheid en beveiliging, twee heel belangrijke aspecten in de luchtvaart.

Klik hier om naar module 8 te gaan.